Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piskóták

Zebracsíkos piskótarolád

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzáadagoljuk a tojássárgákat és a vizet. Tovább keverve hozzáadjuk a citromlét és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztamasszát kettévesszük, és az egyik felébe keverjük a kakaóport. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyik sarkánál elkezdve átlósan csíkozunk egy-egy csík barna, illetve sárga masszát váltakozva. A csíkozáshoz használhatunk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.29.

Tésztához

Krémhez

Elkészítése

A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzáadagoljuk a tojássárgákat és a vizet. Tovább keverve hozzáadjuk a citromlét és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztamasszát kettévesszük, és az egyik felébe keverjük a kakaóport.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyik sarkánál elkezdve átlósan csíkozunk egy-egy csík barna, illetve sárga masszát váltakozva. A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót (én kettővel dolgoztam: egyikbe a barnát, a másikba a sárgát töltöttem), de két evőkanállal is dolgozhatunk felváltva. Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok. A tésztát megsütjük, mint egy piskótát, és tiszta konyharuhára feltekerjük, mint a hagyományos piskótatekercset. A tetejére vékony rétegben porcukrot szórunk, hogy szépen látszódjanak a zebracsíkok.

A krém készítése:

A pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarint és a gesztenyemasszát. Ezt a krémet betöltjük a tekercsbe, megszórjuk magozott meggyel, majd feltekerjük. Aki krémesebben szereti, készítse másfél adag krémmel. A tekercs felszeletelésekor minden szelet új mintát mutat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is