Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zebracsíkos piskótarolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 4 evőkanál víz
  • kevés citromlé
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor

Krémhez

  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 0,5 üveg rumos meggy (házilag tettem el)

Elkészítése

A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzáadagoljuk a tojássárgákat és a vizet. Tovább keverve hozzáadjuk a citromlét és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztamasszát kettévesszük, és az egyik felébe keverjük a kakaóport.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyik sarkánál elkezdve átlósan csíkozunk egy-egy csík barna, illetve sárga masszát váltakozva. A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót (én kettővel dolgoztam: egyikbe a barnát, a másikba a sárgát töltöttem), de két evőkanállal is dolgozhatunk felváltva. Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok. A tésztát megsütjük, mint egy piskótát, és tiszta konyharuhára feltekerjük, mint a hagyományos piskótatekercset. A tetejére vékony rétegben porcukrot szórunk, hogy szépen látszódjanak a zebracsíkok.

A krém készítése:

A pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarint és a gesztenyemasszát. Ezt a krémet betöltjük a tekercsbe, megszórjuk magozott meggyel, majd feltekerjük. Aki krémesebben szereti, készítse másfél adag krémmel. A tekercs felszeletelésekor minden szelet új mintát mutat.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zebracsikos-piskotarolad/