Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zebratorta fehérjeporból recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztáj

  • 10 dkg zabpehely
  • 5 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg felolvasztott kókuszzsír
  • 2 evőkanál méz vagy stevia cseppek

A töltelékhez

  • 5 tojás
  • 0,5 kg zsírszegény túró vagy cottage cheese
  • 1,5 dl görög joghurt
  • 60 g vaníliás fehérjepor (mindenmentes, növényi)
  • 1,5 dl növényi tej (kókusz vagy mandula)
  • 1 evőkanál vaníliaízű pudingpor (vagy kukoricakeményítő)
  • piros ételszínezék
  • 4 evőkanál eritrit

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük 10 percig.

Készítsük el a tölteléket. Ehhez az ételszínezék kivételével az összes hozzávalót mérjük tálba és botmixerrel alaposan keverjük össze. Ezután osszuk ketté a tésztát és az egyik felébe keverjük bele az ételszínezéket, a másikkal ne csináljunk semmit.

A zabpelyhes alapra kezdjük el rákanalazni a tölteléket úgy, hogy egy kanál sárga krémet teszünk középre, erre jön a rózsaszín krém, majd a sárga…. amíg el nem fogy. Magától szét fog terülni!

Tegyük vissza a sütőbe és 160 fokon süssük további 50 percig. A sütőből kivéve hagyjuk kissé kihűlni, majd azonnal fogyaszthatjuk. Másnap is finom.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zebratorta-feherjeporbol/