Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zita szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojássárgája
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg darált dió
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 6 db tojásfehérje (keményre vert habja )

Krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • rum (ízlés szerint )
  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tej

A bevonáshoz

  • 15 dkg tortabevonó
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
Zita szelet kép

Elkészítése

A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük.

Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.

A tészta masszát kétfelé vesszük.

25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.

Krém készítése:

A margarin a porcukorral, rummal kikeverjük. Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.

A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.

Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal. Porcukorral is megszórhatjuk vagy csokival bevonjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zita-szelet/