Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 20 dkg liszt 5 dkg nádcukor 12 dkg hideg vaj 1 ek jeges víz Töltelék: 2 tojás 6 dkg nádcukor 15 dkg őrölt dió 20 dkg sűrű házi baracklekvár, 5 dkg tejcsoki darabolva Tetejére: 5 dkg tejcsoki (olvasztott) Elkészítése: A lisztet, cukrot és a hideg, felkockázott vajat a vízzel addig pörgetjük a robotgép […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.03.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg nádcukor
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1 ek jeges víz

Töltelék:

  • 2 tojás
  • 6 dkg nádcukor
  • 15 dkg őrölt dió
  • 20 dkg sűrű házi baracklekvár,
  • 5 dkg tejcsoki darabolva

Tetejére:

  • 5 dkg tejcsoki (olvasztott)


Elkészítése:

A lisztet, cukrot és a hideg, felkockázott vajat a vízzel addig pörgetjük a robotgép táljában, míg el nem kezd összeállni.(Ha nincs ilyenünk, morzsolgassuk gyorsan össze kézzel, picit gyúrjuk át, a lényeg, hogy ne melegedjen fel nagyon a tészta.)

A tésztát egy 22 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi aljára egyenletesen kinyújtjuk, eligazítjuk, villával megszurkáljuk. 10-12 perc alatt világos aranysárgára sütjük.

Közben elkeverjük a tojásokat a cukorral és az őrölt dióval. A sütőből kivett tésztát először megkenjük a lekvárral, aztán a cukros-diós keverékkel, majd az 5 dkg csokidarabokkal megszórjuk, és további 20 percet sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni,majd, a megolvasztott étcsokival befedjük. Ha kihűlt, felkockázva tálaljuk.

[box style=”info”]A zserbó elkészítése hosszadalmas munka, azonban ha erre nincs időd, ez a leegyszerűsített recept neked szól![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is