Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zserbók

Zserbó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojással, a cukorral és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. Kigyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk, majd fél órát pihentetjük. Az egyik cipót kinyújtjuk, és a kikent tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a cukros dió felét. Erre jön a másik tészta, amit szintén […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.07.21.

Hozzávalók

Máz

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojással, a cukorral és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. Kigyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk, majd fél órát pihentetjük.

Az egyik cipót kinyújtjuk, és a kikent tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a cukros dió felét. Erre jön a másik tészta, amit szintén megkenünk lekvárral és megszórunk cukros dióval, majd rátesszük a harmadik lapot. Kicsit megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a csokimázat.

2 evőkanál tejet és 10 dkg margarint gőz felett felolvasztunk. 10 dkg porcukrot, 1 csomag csokipudingot és 2 evőkanál kakaót összekeverünk, majd az olvasztott margarinnal simára keverjük. Csak addig kell gőzön tartani, amíg a cukor el nem olvad.

Végül bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is