Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g sima liszt  300 g margarin 1 csipet só 2 tojássárgája 1 citrom reszelt héja 100 ml tej 10 g élesztő 50 g porcukor Töltelék: 300 g darált dió 200 g cukor Kenéshez: 300 g baracklekvár Máz: 100 g porcukor 50 g kakaópor 2 ek tej 50 g margarin Elkészítése: A töltelékhez a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.06.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g sima liszt
  •  300 g margarin
  • 1 csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 100 ml tej
  • 10 g élesztő
  • 50 g porcukor

Töltelék:

  • 300 g darált dió
  • 200 g cukor

Kenéshez:

  • 300 g baracklekvár

Máz:

  • 100 g porcukor
  • 50 g kakaópor
  • 2 ek tej
  • 50 g margarin


Elkészítése:

A töltelékhez a darált diót és a cukrot összekeverjük, és 3 részre osztjuk.

A tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sót, a citrom reszelt héját, a felfuttatott élesztőt és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk a tésztát, és 20 percre a hűtőbe tesszük.

Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként kisodorjuk. A sütőpapírral bélelt tepsi aljára teszünk egy lapot, megszurkáljuk villával, és lekenjük lekvárral. Megszórjuk a töltelék egy részével, és rátesszük a következő lapot. Ezt még 2x megismételjük, majd az utolsó lappal befedjük a süteményt, kisebb nehezéket rakunk rá, és hagyjuk meleg helyen egy órán át pihenni.

Ezután megszurkáljuk villával, és előmelegített, 180°C-os sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd átfordítjuk a süteményt, így az egyenes alsó lap lesz felül.

A máz hozzávalót a margarin nélkül kicsi tűzön összemelegítjük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a margarint. Mindent alaposan átkeverünk, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután a sütemény tetejére tesszük, és egy egész éjszakát hűvös helyen pihentetjük. Másnap felszeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is