Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 25 dkg margarin 1 dl tej 2 tojássárgája 5 dkg cukor 2 dkg élesztő csipet só 1 citrom reszelt héja 1 csomag vaníliás cukor Töltelék: 25 dkg darált dió 20 dkg porcukor 20-30 dkg sárgabaracklekvár 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl rum Tetejére: 15 dkg étcsokoládé 2 ek olaj Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Veronica
Beküldte: 2016.01.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
    20-30 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl rum

Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj


Elkészítése:

A hozzávalókat jól összegyúrjuk (az élesztőt nem kell külön felfuttatni), és a tésztát három részre osztjuk Cipóvá gyúrjuk, és fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe legalább 1 órára.

Töltelék készítése:

A darált diót a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.

A pihentetett tésztákat vékony, fél cm-es téglalapokká nyújtjuk. Az első lapot sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük a lekvár felével, és a diótöltelék felét is szétterítjük rajta.

A rum felével meglocsoljuk. Rátesszük a második lapot, megkenjük a maradék lekvárral, és rászórjuk a maradék cukros diót. Végül befedjük a harmadik lappal. Meleg helyen 30 percig kelesztjük, majd megszurkáljuk.

180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.

Gőz felett a csokoládét az olajjal felolvasztjuk, és a kihűlt sütemény tetejére öntjük. Egyenletesen elkenjük, majd ha megdermedt, szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is