Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zserbók

Zserbó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd jól összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.17.

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítése

A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd jól összedolgozzuk.

Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 evőkanál rummal, és rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal, és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, és villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat: Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 1 evőkanál olajjal, a fehér csokoládét pedig 1 teáskanál étolajjal. A felolvadt barna csokit rásimítjuk, majd a fehérrel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is