Elkészítése
A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 evőkanál rummal, és rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal, és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat: Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 1 evőkanál olajjal, a fehér csokoládét pedig 1 teáskanál étolajjal. A felolvadt barna csokit rásimítjuk, majd a fehérrel díszítjük.
