Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 0,5 dl tej

A töltelékhez

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg baracklekvár
  • 2 evőkanál rum

A mázhoz

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 1 teáskanál étolaj
Zserbó

Elkészítése

A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd jól összedolgozzuk.

Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 evőkanál rummal, és rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal, és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, és villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat: Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 1 evőkanál olajjal, a fehér csokoládét pedig 1 teáskanál étolajjal. A felolvadt barna csokit rásimítjuk, majd a fehérrel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbo-2/