Elkészítése
A diót összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.
Az elgyik tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőpapíros tepsit (24*38 cm). Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 evőkanál rummal és rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk egy másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal és a süteményre kenjük.


