Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diót összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az elgyik tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
66 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.12.27.

A tésztához:

A töltelékhez:

A mázhoz:

Elkészítése

A diót összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral.

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.

Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.

Az elgyik tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőpapíros tepsit (24*38 cm). Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 evőkanál rummal és rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk egy másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk és villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal és a süteményre kenjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is