Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zserbók

Zserbó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk cukrot és a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztbe szórjuk a sót, kissé elkeverjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojások sárgáit, a felfutott élesztőt és alaposan összegyúrjuk. Lemérjük és 4 egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat formálunk belőlük, tálba tesszük, letakarjuk és meleg helyen 1 órán át […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.12.04.

Tészta

Töltelék

Mázhoz

Elkészítése

A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk cukrot és a langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztbe szórjuk a sót, kissé elkeverjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojások sárgáit, a felfutott élesztőt és alaposan összegyúrjuk.

Lemérjük és 4 egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat formálunk belőlük, tálba tesszük, letakarjuk és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A dióhoz hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, majd összekeverjük és elosztjuk 3 egyenlő részre.

A lekvárt is elosztjuk 3 egyenlő részre.

A tésztákból lisztezett felületen kinyújtjuk a lapokat a tepsi méretére (25*35 cm).

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az első lapot, majd megkenjük egy adag lekvárral és meghintjük egy cukros dióval és folytatjuk a rétegzést ugyanígy még kétszer (tészta, lekvár, cukros dió).

A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen az aljáig megszurkáljuk.

Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percig hagyjuk hűlni, majd megfordítva egy tiszta deszkára borítjuk. Levesszük a sütőpapírt és így hagyjuk teljesen kihűlni.

Csokimázat teszünk a tetejére, amihez a csokit az olajjal összeolvasztjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is