A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk cukrot és a langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztbe szórjuk a sót, kissé elkeverjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojások sárgáit, a felfutott élesztőt és alaposan összegyúrjuk.
Lemérjük és 4 egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat formálunk belőlük, tálba tesszük, letakarjuk és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A dióhoz hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, majd összekeverjük és elosztjuk 3 egyenlő részre.
A lekvárt is elosztjuk 3 egyenlő részre.
A tésztákból lisztezett felületen kinyújtjuk a lapokat a tepsi méretére (25*35 cm).
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az első lapot, majd megkenjük egy adag lekvárral és meghintjük egy cukros dióval és folytatjuk a rétegzést ugyanígy még kétszer (tészta, lekvár, cukros dió).
A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen az aljáig megszurkáljuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percig hagyjuk hűlni, majd megfordítva egy tiszta deszkára borítjuk. Levesszük a sütőpapírt és így hagyjuk teljesen kihűlni.
Csokimázat teszünk a tetejére, amihez a csokit az olajjal összeolvasztjuk.