Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szobahőmérsékletű margarint, a lisztet, porcukrot, tojást és a sütőport sima tésztává gyúrjuk, majd 15 percig pihentetjük hűtőben becsomagolva. A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első darabot kinyújtjuk és tepsibe helyezzük (25*35 cm). Rákenjük a baracklekvár felét, majd rászórjuk a darált dió felét. A következő tésztát kinyújtjuk, a töltelékre helyezzük, megkenjük a maradék lekvárral […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2020.12.23.

Tészta

Töltelék

Máz

Elkészítése

A szobahőmérsékletű margarint, a lisztet, porcukrot, tojást és a sütőport sima tésztává gyúrjuk, majd 15 percig pihentetjük hűtőben becsomagolva.

A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első darabot kinyújtjuk és tepsibe helyezzük (25*35 cm). Rákenjük a baracklekvár felét, majd rászórjuk a darált dió felét. A következő tésztát kinyújtjuk, a töltelékre helyezzük, megkenjük a maradék lekvárral és megszórjuk a maradék dióval. Az utolsó tésztát is kinyújtjuk, a töltelékes részre helyezzük.

Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőbe helyezzük. A süteményt alacsony lángon (160 fokon) kb 30-40 percig sütjük, majd ezután kihűtjük.

Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is