Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin

Töltelék

  • 500 ml baracklekvár
  • 20 dkg darált dió

Máz

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése

A szobahőmérsékletű margarint, a lisztet, porcukrot, tojást és a sütőport sima tésztává gyúrjuk, majd 15 percig pihentetjük hűtőben becsomagolva.

A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első darabot kinyújtjuk és tepsibe helyezzük (25*35 cm). Rákenjük a baracklekvár felét, majd rászórjuk a darált dió felét. A következő tésztát kinyújtjuk, a töltelékre helyezzük, megkenjük a maradék lekvárral és megszórjuk a maradék dióval. Az utolsó tésztát is kinyújtjuk, a töltelékes részre helyezzük.

Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőbe helyezzük. A süteményt alacsony lángon (160 fokon) kb 30-40 percig sütjük, majd ezután kihűtjük.

Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbo-22/