Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 db tojássárgája
  •  baracklekvár

Töltelék

  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 db tojásfehérje (habbá verve )

Elkészítése

A tésztához a lisztet, margarint, tojássárgáját és cukrot jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt. Ezután belekeverjük a szódabikarbónát is, és ismét alaposan összedolgozzuk a tésztát. Az így kapott tésztát három egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket egyesével kinyújtjuk.

A töltelékhez a darált diót összekeverjük a kristálycukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert kemény habját, hogy könnyű és levegős tölteléket kapjunk.

A tepsit zsírozzuk és lisztezzük ki, majd kezdjük el összeállítani a süteményt. A kinyújtott tésztarétegeket a következő sorrendben helyezzük a tepsibe: először egy réteg tésztát teszünk, rákenjük a lekvárt, majd ismét egy réteg tészta következik, újabb adag lekvár, végül a harmadik tésztaréteggel zárjuk le.

A csokimáz elkészítéséhez egy tálat helyezünk vízgőz fölé, ügyelve arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. A csokoládét apró darabokra törjük, és a tálba tesszük a vajjal együtt. Lassú tűzön megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadunk egy evőkanál olajat, hogy a máz fényes legyen.

Miután a süteményt összeállítottuk, a csokimázat egyenletesen ráöntjük a tetejére. A süteményt hideg helyre tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen. Ha lehetséges, érdemes a süteményt egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.

Tálaláskor meleg késsel szeleteljük a süteményt, hogy a csokoládé ne törjön meg.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbo-3/