A tésztához a lisztet, margarint, tojássárgáját és cukrot jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt. Ezután belekeverjük a szódabikarbónát is, és ismét alaposan összedolgozzuk a tésztát. Az így kapott tésztát három egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket egyesével kinyújtjuk.
A töltelékhez a darált diót összekeverjük a kristálycukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert kemény habját, hogy könnyű és levegős tölteléket kapjunk.
A tepsit zsírozzuk és lisztezzük ki, majd kezdjük el összeállítani a süteményt. A kinyújtott tésztarétegeket a következő sorrendben helyezzük a tepsibe: először egy réteg tésztát teszünk, rákenjük a lekvárt, majd ismét egy réteg tészta következik, újabb adag lekvár, végül a harmadik tésztaréteggel zárjuk le.
A csokimáz elkészítéséhez egy tálat helyezünk vízgőz fölé, ügyelve arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. A csokoládét apró darabokra törjük, és a tálba tesszük a vajjal együtt. Lassú tűzön megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadunk egy evőkanál olajat, hogy a máz fényes legyen.
Miután a süteményt összeállítottuk, a csokimázat egyenletesen ráöntjük a tetejére. A süteményt hideg helyre tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen. Ha lehetséges, érdemes a süteményt egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor meleg késsel szeleteljük a süteményt, hogy a csokoládé ne törjön meg.