Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zserbók

Zserbó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a tojásokat, a sót, és a sütőport. Az egészet jól összedolgozzuk, hogy egy sima tésztát kapjunk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket külön-külön kinyújtjuk. Az első lapot egy tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ritz Kinga
Beküldte: 2012.11.30.

Tészta

Töltelék

Bevonat

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a tojásokat, a sót, és a sütőport. Az egészet jól összedolgozzuk, hogy egy sima tésztát kapjunk.

A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket külön-külön kinyújtjuk. Az első lapot egy tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a darált dió és porcukor keverékének a felével. Erre ráhelyezzük a második tésztalapot, amit szintén megkenünk lekvárral, és megszórunk a maradék diós-cukros keverékkel. A tetejére ráhelyezzük a harmadik lapot, ügyelve arra, hogy a széleket is befedje.

A tetejét villával megszurkáljuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Miután megsült és kihűlt, csokimázzal vonjuk be a tetejét. Ehhez a csokoládét gőz felett olvasztjuk fel az olajjal.

A süteményt kis kockákra vagy hosszúkás szeletekre vágjuk. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Ritz Kinga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is