Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 70 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 üveg baracklekvár

Bevonat

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg kakópor
  • 10 dkg margarin
Zserbó

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a tojásokat, a sót, és a sütőport. Az egészet jól összedolgozzuk, hogy egy sima tésztát kapjunk.

A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket külön-külön kinyújtjuk. Az első lapot egy tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a darált dió és porcukor keverékének a felével. Erre ráhelyezzük a második tésztalapot, amit szintén megkenünk lekvárral, és megszórunk a maradék diós-cukros keverékkel. A tetejére ráhelyezzük a harmadik lapot, ügyelve arra, hogy a széleket is befedje.

A tetejét villával megszurkáljuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Miután megsült és kihűlt, csokimázzal vonjuk be a tetejét. Ehhez a csokoládét gőz felett olvasztjuk fel az olajjal.

A süteményt kis kockákra vagy hosszúkás szeletekre vágjuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbo-4/