Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg margarin
  • 60 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez

  • 25 dkg baracklekvár
  • 35 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja

A tetejére

  • 1 tábla fehércsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg marcipán

Elkészítése

Felolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját, alaposan kikeverjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Az élesztőt kevés, kb. fél deci langyos tejjel és egy csipet cukorral felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, a kikevert tojásos keverékkel együtt hozzáöntjük a liszthez. Hozzáadjuk a tejfölt is, és alaposan összedolgozzuk, hogy sima tésztát kapjunk.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, és egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk cukorral és dióval. Ezután ráhelyezzük a második lapot, és ismét megkenjük lekvárral, megszórjuk cukorral és dióval. A harmadik lapot is kinyújtjuk, ráhelyezzük a tepsiben lévő rétegre, és megismételjük a lekváros-diós rétegezést. Végül a negyedik lapot kinyújtjuk, és ezzel befedjük a többi réteget.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk a margarinnal és az olajjal, majd a kihűlt sütemény tetejére öntjük. Különleges ízt ad neki, ha fehér csokoládéval vonjuk be, és marcipán fenyőkkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbo-5/