Felolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját, alaposan kikeverjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Az élesztőt kevés, kb. fél deci langyos tejjel és egy csipet cukorral felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, a kikevert tojásos keverékkel együtt hozzáöntjük a liszthez. Hozzáadjuk a tejfölt is, és alaposan összedolgozzuk, hogy sima tésztát kapjunk.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, és egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk cukorral és dióval. Ezután ráhelyezzük a második lapot, és ismét megkenjük lekvárral, megszórjuk cukorral és dióval. A harmadik lapot is kinyújtjuk, ráhelyezzük a tepsiben lévő rétegre, és megismételjük a lekváros-diós rétegezést. Végül a negyedik lapot kinyújtjuk, és ezzel befedjük a többi réteget.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk a margarinnal és az olajjal, majd a kihűlt sütemény tetejére öntjük. Különleges ízt ad neki, ha fehér csokoládéval vonjuk be, és marcipán fenyőkkel díszítjük.