Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Zserbó az egyik legkedveltebb magyar sütemény, amelyet dió, lekvár és csokoládé hármasa tesz különlegessé. A rétegezett tészta puhasága, a dió ropogóssága és az étcsokoládé máz tökéletes harmóniát alkot. Ünnepeken, családi összejöveteleken mindig biztos siker.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.21.

Tészta

Töltelék

Máz

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejfölben. A lisztet a sütőporral átszitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a sót és a felfuttatott élesztős tejfölt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, és három egyenlő cipóra osztjuk.

A cipókat lisztezett deszkán kinyújtjuk egyenként a tepsi (22×38 cm) méretére. Az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukorral elkevert dióval (ha a lekvár nagyon édes, elég csak a dió). Ráhelyezzük a második lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Ugyanígy járunk el a harmadik lappal is.

A tetejét elsimítjuk, villával megszurkáljuk, majd szobahőmérsékleten kb. 1–1,5 órán át kelesztjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25–30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha kihűlt, óvatosan kifordítjuk a tepsiből, hogy a simább alja kerüljön felülre. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd széles késsel egyenletesen a sütemény tetejére kenjük. Megdermedés után hosszúkás szeletekre vágjuk.

Tipp

A zserbó másnapra lesz igazán finom, amikor a tészta megpuhul és az ízek összeérnek. Ha szeretnénk, a lekvárt barack helyett meggylekvárra is cserélhetjük, így savanykásabb lesz a sütemény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is