A lisztet a tojássárgájával, a margarinnal vagy zsírral, a kristálycukorral és a sütőporral elmorzsoljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Ezután hozzákeverjük a tejfölt és annyi langyos tejet, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát lazán gyúrjuk össze, amíg elválik az edény falától. Letakarva pihentetjük kb. 20 percig.
A pihentetett tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből gáztepsi méretű lapot nyújtunk. Egy zsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük az első lapot.
A darált diót összekeverjük reszelt citromhéjjal, mazsolával, mézzel és ízlés szerint kevés rumaromával. Az első tésztalapot megkenjük baracklekvárral, majd egyenletesen megszórjuk a diós keverékkel. Ráhelyezzük a második tésztalapot, amelyet ugyanígy megtöltünk. Végül befedjük a harmadik lappal, és a széleit jól lenyomkodjuk.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e.
Amikor a sütemény kihűlt, a csokoládébevonót olvasztott olajjal vagy egy kevés vajjal összekeverve a tetejére simítjuk. A süteményt a tepsiben szeleteljük fel.