Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg vaj 6 dkg porcukor 1,5 dkg élesztő 1 dl tej 2 db tojássárgája reszelt citromhéj fél csomag vaníliás cukor Töltelék: birsalmalekvár 20 dkg darált dió 15 dkg porcukor csokoládé kevés olaj rum Elkészítése: A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.12.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • fél csomag vaníliás cukor

Töltelék:

  • birsalmalekvár
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • csokoládé
  • kevés olaj
  • rum


Elkészítése:

A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is.

Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, az ízesítő anyagokat, tojássárgákat valamint a élesztős-tejes keveréket. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliával csomagolva hűtőben pihentetjük 1 órán át.

Három részre osztjuk, kinyújtjuk a lapokat, tepsibe tesszük az egyiket. Lekenjük a felforrósított lekvár felével, ráhalmozzuk a diótöltelék felét, kevés rummal meglocsoljuk, majd jöhet még egy tésztalap.

A töltést megismételjük, majd betakarjuk a süteményt a harmadik lappal.

Villával megszurkáljuk, sütjük 190 fokon. Teljesen kihűtjük, majd átfordítjuk, és vízgőz felett, kevés olajjal elkevert olvasztott csokoládéval bevonjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is