Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Zserbók

Zserbó egyszerűen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Töltelék: A diót a pocukorral összekeverjük. Tészta: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal és az élesztős tejjel alaposan összegyúrjuk. 4 részre osztjuk és az egyik lapot tepsi méretűre (37*22 cm) nyújtjuk, majd a zsírozott tepsibe terítjük. Összeállítás: Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a diós töltelék harmadával. A második és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
iluska receptjei
Beküldte: 2018.11.09.

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítése

Töltelék:

A diót a pocukorral összekeverjük.

Tészta:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.

A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal és az élesztős tejjel alaposan összegyúrjuk.

4 részre osztjuk és az egyik lapot tepsi méretűre (37*22 cm) nyújtjuk, majd a zsírozott tepsibe terítjük.

Összeállítás:

Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a diós töltelék harmadával.

A második és harmadik lappal is ugyanígy járunk el. Ha az utolsó lapot is rétettük, akkor az egészet megszurkáljuk sűrűn fogpiszkálóval.

Sütés:

Előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon aranybarnára sütjük.

Ha kihűlt, tálcára borítjuk és az olvasztott tortabevonóval szépen, egyenletesen bekenjük.

Száradás után vizes késsel szeleteljük és várhatjuk a dicsérő szavakat!

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
iluska receptjei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is