Töltelék:
A diót a pocukorral összekeverjük.
Tészta:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.
A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal és az élesztős tejjel alaposan összegyúrjuk.
4 részre osztjuk és az egyik lapot tepsi méretűre (37*22 cm) nyújtjuk, majd a zsírozott tepsibe terítjük.
Összeállítás:
Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a diós töltelék harmadával.
A második és harmadik lappal is ugyanígy járunk el. Ha az utolsó lapot is rétettük, akkor az egészet megszurkáljuk sűrűn fogpiszkálóval.
Sütés:
Előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt, tálcára borítjuk és az olvasztott tortabevonóval szépen, egyenletesen bekenjük.
Száradás után vizes késsel szeleteljük és várhatjuk a dicsérő szavakat!
Jó étvágyat!