Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbó egyszerűen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • 1 evőkanál sertészsír (a tepsi kikenéséhez)

A töltelékhez

  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor

A tetejére

  • 10 dkg tortabevonó

Elkészítése

Töltelék:

A diót a pocukorral összekeverjük.

Tészta:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.

A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal és az élesztős tejjel alaposan összegyúrjuk.

4 részre osztjuk és az egyik lapot tepsi méretűre (37*22 cm) nyújtjuk, majd a zsírozott tepsibe terítjük.

Összeállítás:

Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a diós töltelék harmadával.

A második és harmadik lappal is ugyanígy járunk el. Ha az utolsó lapot is rétettük, akkor az egészet megszurkáljuk sűrűn fogpiszkálóval.

Sütés:

Előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon aranybarnára sütjük.

Ha kihűlt, tálcára borítjuk és az olvasztott tortabevonóval szépen, egyenletesen bekenjük.

Száradás után vizes késsel szeleteljük és várhatjuk a dicsérő szavakat!

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbo-egyszeruen-2/