Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál baracklekvár
- 2 cs vaníliás cukor
- kb 10 szem meggy
- annyi meggylé, amivel a massza formázható lesz
Máz:
- 15 dkg tortabevonó
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, a meggyszemek kivételével. A jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formálunk, úgy hogy minden golyóba beledugunk egy fél meggyet.
Ha készen vannak a golyók hűtőbe tesszük.
A tortabevonót gőz felett a margarinnal felolvasztjuk, majd a zserbógolyókat beleforgatjuk, zsírpapírra tesszük és dermedésig visszatesszük a hűtőbe.
Dióval díszíthetjük.

