Elkészítése
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe (kb. 30×40 cm) öntjük a masszát, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, majd belekeverjük a liszttel elkevert darált diót és a reszelt citromhéjat. Alaposan összekeverjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a rumaromát, majd a vajjal habosra kevert cukrot is hozzáadjuk. A krémet hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
A megsült piskótát langyos állapotban egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
Amikor kihűlt, kitekerjük, egyenletesen megkenjük a baracklekvárral, majd rásimítjuk a diókrémet. Óvatosan, szorosan feltekerjük.
A tetejére az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és egyenletesen bevonjuk vele a roládot. Hűtőben legalább néhány órán át pihentetjük, majd szeleteljük.
