Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbó rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Töltelék

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 üvegcse rumaroma
  • 1 doboz sütésálló barack lekvár
  • 2 evőkanál finomliszt

Tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítése

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe (kb. 30×40 cm) öntjük a masszát, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt tűpróbáig sütjük.

A töltelékhez a tejet felforraljuk, majd belekeverjük a liszttel elkevert darált diót és a reszelt citromhéjat. Alaposan összekeverjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a rumaromát, majd a vajjal habosra kevert cukrot is hozzáadjuk. A krémet hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.

A megsült piskótát langyos állapotban egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.

Amikor kihűlt, kitekerjük, egyenletesen megkenjük a baracklekvárral, majd rásimítjuk a diókrémet. Óvatosan, szorosan feltekerjük.

A tetejére az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és egyenletesen bevonjuk vele a roládot. Hűtőben legalább néhány órán át pihentetjük, majd szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbo-rolad/