Elkészítése
A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd a kikevert tojásos keverékkel együtt a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt is, és alaposan összedolgozzuk a tésztát.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és megkenjük lekvárral. A lekvárrétegre szórjuk a dió és a cukor harmadát. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük a következő két lappal is. Végül a negyedik tésztalapot is kinyújtjuk, és befedjük vele a diós réteget.
A sütit 180 fokra előmelegített sütőben sütjük aranybarnára. Amikor kihűlt, olvasztott tortabevonóval leöntjük, majd fehér csokoládéval díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
