Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd a kikevert tojásos keverékkel együtt a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt is, és alaposan összedolgozzuk a tésztát. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Az első lapot […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.23.

Hozzávalók

Töltelék

A tetejére

Elkészítése

A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd a kikevert tojásos keverékkel együtt a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt is, és alaposan összedolgozzuk a tésztát.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és megkenjük lekvárral. A lekvárrétegre szórjuk a dió és a cukor harmadát. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük a következő két lappal is. Végül a negyedik tésztalapot is kinyújtjuk, és befedjük vele a diós réteget.

A sütit 180 fokra előmelegített sütőben sütjük aranybarnára. Amikor kihűlt, olvasztott tortabevonóval leöntjük, majd fehér csokoládéval díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is