Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbó szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 60 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 3 kanál tejföl
  • 2 dkg élesztő

Töltelék

  • 25 dkg  baracklekvár
  • 35 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja

A tetejére

  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítése

A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd a kikevert tojásos keverékkel együtt a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt is, és alaposan összedolgozzuk a tésztát.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és megkenjük lekvárral. A lekvárrétegre szórjuk a dió és a cukor harmadát. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük a következő két lappal is. Végül a negyedik tésztalapot is kinyújtjuk, és befedjük vele a diós réteget.

A sütit 180 fokra előmelegített sütőben sütjük aranybarnára. Amikor kihűlt, olvasztott tortabevonóval leöntjük, majd fehér csokoládéval díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbo-szelet-2/