Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbó szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás

A töltelékhez

  • 40 dkg darált dió
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 60 dkg baracklekvár

A tetejére

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
Zserbó kép

Elkészítése

A tészta elkészítése

A tejfölt enyhén meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ehhez hozzáadjuk a tojást, és alaposan elkeverjük. A lisztet egy tálban elmorzsoljuk a margarinnal, hogy könnyű állagot kapjunk. Ezután hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd beleöntjük az élesztős-tejfölös keveréket is. Az egészet összegyúrjuk, amíg homogén tésztát nem kapunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd letakarva, langyos helyen 40-50 percig kelesztjük, amíg szépen megkel.

A lapok nyújtása és a töltés

Amikor a tészta megkelt, a cipókból négy lapot nyújtunk, a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük lekvárral, megszórjuk reszelt citromhéjjal és darált dióval, így rétegezzük egymásra a tésztákat.

Sütés

Az előkészített süteményt előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd elkeverjük egy kevés olajjal, hogy szép fényes bevonatot kapjunk. Ezzel vonjuk be a sütemény tetejét. A sütit hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen, és csak ezt követően szeleteljük fel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbo-szelet/