Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbó tallér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tesákanál szárított élesztő
  • 8 dkg porcukor
  •  1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 db citrom reszelt héja

Töltelék

  • 10 dkg darált dió
  •  baracklekvár
  • porcukor

Máz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl habtejszín

Elkészítése

A tésztához összedolgozzuk a lisztet, a sütőport, a zsírt, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A tésztát kinyújtjuk, majd korongokat szaggatunk: az alsó réteget egy kisebb, a felsőt pedig egy nagyobb formával. Az alsó korongokat dióval megszórjuk, erre teszünk lekvárt, majd ismét diót, végül ráhelyezzük a nagyobb korongot.

Az előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Amikor kihűlt, elkészítjük a mázat: vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a habtejszínt, és alaposan elkeverjük. A mázat rákenjük a tallérokra.

Ez a sütemény sokáig eláll, de mivel nagyon finom, gyorsan fogy is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbo-taller/