Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbó tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • csipet só
  • 1 narancs héja

Töltelék

  • 30 dkg darált dió
  • 1 evőkanál méz
  • 25 dkg baracklekvár (kb)

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 50 g tejszín

Elkészítése

A liszthez hozzáadjuk a sót, porcukrot és a zsírt elmorzsoljuk benne. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, tejet és belereszeljük a narancs héját. Az egészet egynemű tésztává gyúrjuk, majd letakarva kb 30 percig kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A dióhoz hozzáadjuk a mézet és 3-4 evőkanál lekvárt, majd összekeverjük. A lekvárt apránként adjuk hozzá. A kész töltelék ne legyen folyós, de könnyen kenhető legyen.

A tésztát elfelezzük és kb 25*35 cm-es lappá nyújtjuk az egyik adag tésztát. Rákenjük a töltelék felét, majd mint a bejglit, feltekerjük. Ne legyen szorosan feltekerve! A másik tésztát is így készítjük el, majd a kész rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Ekkor elkezdjük melegíteni a sütőt 180 fokra. Közben a tekercseket néhány helyen megszurkáljuk egészen az aljáig! Addig pihentetjük a tekercseket, amíg a sütő bemelegszik, majd kb 25 perc alatt megsütjük.

A mázhoz a csokit a tejszínnel összeolvasztjuk, majd a kihűlt tekercseket bevonjuk vele. Ízlés szerint szórhatunk a csokira durvára vágott diót vagy dekorcukrot is, amíg még nem kötött meg.

Amint a csoki megszilárdult, akkor szeletekre vágjuk a süteményt és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbo-tekercs/