Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Zserbó torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 dkg élesztő 1 dkg tej 35 dkg liszt 1 evőkanál tejföl 5 dkg cukor 20 dkg vaj 1 tojás Töltelék: 15 dkg darált dió 10 dkg cukor 1 citrom reszelt héja sárgabaracklekvár A tetejére: olvasztott csokoládé darált dió Elkészítése: Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és 6 egyenlő részre osztjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
7 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2015.02.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 dkg élesztő
  • 1 dkg tej
  • 35 dkg liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • sárgabaracklekvár

A tetejére:

  • olvasztott csokoládé
  • darált dió


Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és 6 egyenlő részre osztjuk.

Gombócokat készítünk belőle, majd külön-külön kinyújtjuk őket és egy kisebb tortaforma aljával körbevágjuk.

A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd visszatesszük az oldalát. Beletesszük az első lapot, majd megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval, majd addig ismételjük, amíg el nem fogynak a lapok.

Az utolsó lapot megszurkáljuk, hogy ne legyen hólyagos, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt, levesszük a tortaformát, leöntjük olvasztott csokival és megszórjuk darált dióval.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is