Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztalap hozzávalói: 3 x 5 db tojásfehérje 3 x 15 evőkanál cukor 3 x 10 dkg darált dió 3 x 2 evőkanál liszt 1. öntet: 20 dkg cukor 2. öntet: 20 dkg csoki 1 dl étolaj Krém: 15 db tojássárgája 15 evőkanál cukor 2-3 vaníliás cukor 40 dkg margarin Elkészítése: A tésztához a […]

Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Éva Ferenczné Fekete
Beküldte: 2016.06.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztalap hozzávalói:

  • 3 x 5 db tojásfehérje
  • 3 x 15 evőkanál cukor
  • 3 x 10 dkg darált dió
  • 3 x 2 evőkanál liszt

1. öntet:

  • 20 dkg cukor

2. öntet:

  • 20 dkg csoki
  • 1 dl étolaj

Krém:

  • 15 db tojássárgája
  • 15 evőkanál cukor
  • 2-3 vaníliás cukor
  • 40 dkg margarin


Elkészítése:

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a diót és a lisztet. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

Még kétszer vesszük ugyanezt az adagot, így három lapot kapunk.

Az 1. öntethez cukrot megpirítjuk, mint a dobostortánál, mindegyik lapot bevonjuk vele. (Tehetünk bele egy kis margarint, hogy ne törjön annyira.)

A 2. öntethez csokit felolvasztjuk, belekeverünk 1 dl étolajot és a pirított cukros laposra kenjük.

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral gőzön habosra főzzük. Ha kihűlt a habosra kevert margarinnal robotgéppel összekverjük.

Megtöltjük a krémmel a lapokat, a felső lapra is teszünk krémet.

A tetejét bevontam fehér csokoládéval és ét csokival megcsíkoztam, mind az Eszterházy tortánál majd egy fogvájó segítségével vízszintesen is húztam bele csíkokat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Éva Ferenczné Fekete
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is