Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 1 üveg baracklekvár
  • kevés tej

Máz

  • 2 kanál tej
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag csoki puding
  • 2 evőkanál kakaó
Zserbó kép

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojással, a cukorral és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. Kigyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk, majd fél órát pihentetjük.

Az egyik cipót kinyújtjuk, és a kikent tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a cukros dió felét. Erre jön a másik tészta, amit szintén megkenünk lekvárral és megszórunk cukros dióval, majd rátesszük a harmadik lapot. Kicsit megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a csokimázat.

2 evőkanál tejet és 10 dkg margarint gőz felett felolvasztunk. 10 dkg porcukrot, 1 csomag csokipudingot és 2 evőkanál kakaót összekeverünk, majd az olvasztott margarinnal simára keverjük. Csak addig kell gőzön tartani, amíg a cukor el nem olvad.

Végül bevonjuk vele a sütemény tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbo/