Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbogolyók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 15 dkg darált dió
  • 3 cl konyak
  • 2 cl rum
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj


Elkészítése:

A sárgabarackot jó apróra összevágjuk és leöntjük konyakkal. Egy órát állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle és hűtőbe tesszük.

A csokit felolvasztjuk és belekeverjük az olajat. Egyenként belemártjuk a golyókat fogpiszkálót használva segítségül. Tálcára tesszük és hűtőben tároljuk.

[box style=”info”]Olyan, mint egy jó minőségű bonbon, igazi ínyenc falat.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbogolyok/