Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zserbótekercs jegesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 2 evőkanál víz

Töltelékbe

  • 8 dkg durvára vágott dió
  • 6 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 500 ml vanília fagylalt
  • 10 dkg étcsokoládé (felolvasztva )
  • 1 evőkanál vaj

A tálaláshoz

  • tejszínhab

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból gáztepsiben vékony piskótalapot sütünk. A piskóta készítéséhez a felvert tojáshabba apránként adagoljuk a vizet, a cukrot, majd a tojások sárgáját. Ezt követően lazán belekeverjük a kakaóval, dióval és sütőporral elkevert lisztet. A frissen sült piskótalapot még melegen feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.

Közben az étcsokoládét 1 evőkanál vajjal felolvasztjuk, és vékony csíkokban a kihűlt piskótalapra csurgatjuk. A vaníliafagyit átkeverjük, hogy kenhető állagú legyen, de ügyelünk rá, hogy ne olvadjon fel teljesen. Ezt a fagyit egyenletesen elkenjük a csokis piskótán.

A fagyirétegre diót szórunk, amit ízlés szerint darálva vagy durvára vágva is használhatunk. Végül a lekvárt kenjük rá a dióra. Az egészet szorosan feltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk, és a mélyhűtőbe tesszük, ahol legalább 4 órát hagyjuk kifagyni.

Amikor a család jeges finomságra vágyik, a fagyasztott tekercsből szép szeleteket vágunk, és minden adagot nagy adag tejszínhabbal kínálunk a tetején.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zserbotekercs-jegesen/