A tészta hozzávalóiból gáztepsiben vékony piskótalapot sütünk. A piskóta készítéséhez a felvert tojáshabba apránként adagoljuk a vizet, a cukrot, majd a tojások sárgáját. Ezt követően lazán belekeverjük a kakaóval, dióval és sütőporral elkevert lisztet. A frissen sült piskótalapot még melegen feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben az étcsokoládét 1 evőkanál vajjal felolvasztjuk, és vékony csíkokban a kihűlt piskótalapra csurgatjuk. A vaníliafagyit átkeverjük, hogy kenhető állagú legyen, de ügyelünk rá, hogy ne olvadjon fel teljesen. Ezt a fagyit egyenletesen elkenjük a csokis piskótán.
A fagyirétegre diót szórunk, amit ízlés szerint darálva vagy durvára vágva is használhatunk. Végül a lekvárt kenjük rá a dióra. Az egészet szorosan feltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk, és a mélyhűtőbe tesszük, ahol legalább 4 órát hagyjuk kifagyni.
Amikor a család jeges finomságra vágyik, a fagyasztott tekercsből szép szeleteket vágunk, és minden adagot nagy adag tejszínhabbal kínálunk a tetején.