Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a „Zsizell” süti egy kedves, hagyományos recept, amely paradicsompürés tésztájával különleges pikáns ízt kap. Egyszerű, költséghatékony, mégis nagyon finom, és igazi meglepetés lesz az asztalon. Tészta elkészítése A lisztet, az étolajat, a paradicsompürét, a cukrot, a szódabikarbónát és egy csipet sót összegyúrjuk. Rugalmas állagú tésztát kapunk, amelyet három cipóra osztunk. A cipókat vékonyra nyújtjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
anikò varga
Beküldte: 2013.08.19.

Hozzávalók:

Krémhez

Csokimázhoz

Elkészítése

Ez a „Zsizell” süti egy kedves, hagyományos recept, amely paradicsompürés tésztájával különleges pikáns ízt kap. Egyszerű, költséghatékony, mégis nagyon finom, és igazi meglepetés lesz az asztalon.

Tészta elkészítése

  1. A lisztet, az étolajat, a paradicsompürét, a cukrot, a szódabikarbónát és egy csipet sót összegyúrjuk.
  2. Rugalmas állagú tésztát kapunk, amelyet három cipóra osztunk.
  3. A cipókat vékonyra nyújtjuk, és egyenként lapokat sütünk belőlük 180 °C-on kb. 8-10 perc alatt.
  4. A paradicsompüré nemcsak színt, hanem finom, enyhén pikáns ízt is ad a tésztának.

Krém elkészítése

  1. A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  2. Hozzáöntjük a többi tejet, és sűrű, pöfögős krémet főzünk belőle.
  3. A krémet kihűtjük, majd cukorral, vaníliás cukorral és citromlével robotgéppel habosra keverjük.
  4. A vajat vagy margarint hozzáadjuk, és sima, könnyű krémmé dolgozzuk.

Összeállítás és máz

  1. A kihűlt lapokat egymásra rétegezzük a krémmel megkenve.
  2. A tetejére csokoládét olvasztunk vízgőz felett, kevés vajjal elkeverve, és a sütemény tetejére simítjuk.
  3. (Ha egyszerűbb megoldást szeretnénk, porcukorral meghintve is finom.)
  4. A kész süteményt hűtőben pihentetjük néhány órán át, majd forró vízbe mártott késsel szépen szeleteljük.

Tipp

A paradicsompürés tészta sokakat meglep, de igazi különlegesség: a színe gyönyörű, az íze enyhén pikáns, ami jól ellensúlyozza az édes krémet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is