Elkészítése
Fél dl langyos tejben elkeverjük az egy evőkanál cukrot, felmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy nagyobb tálba kimérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük kidolgozni a tésztát. Annyi tejet adunk hozzá, amennyit a tészta felvesz, de arra figyelünk, hogy ne legyen se túl híg, se túl kemény. Ketté osztjuk a tésztát.
A tészta egyik felét kinyújtjuk 22×38 cm-es téglalap alakúra, majd egy ugyanekkora tepsit kikenünk vajjal és kilisztezzük. A tésztát belefektetjük, és megszórjuk búzadarával.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és ízlés szerint a fahéjat. Jól összekeverjük, majd kinyomkodjuk a levét, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
A maradék tésztát is kinyújtjuk, és ráborítjuk az almás rétegre. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd megkenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat kívánunk!
