Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsuzsa almás pitéje recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • só
  • kevés tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék

  • 1,5 kg alma
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • fahéj
  • búzadara

A tetejére

  • 1 db tojás
  • porcukor

Elkészítése

Fél dl langyos tejben elkeverjük az egy evőkanál cukrot, felmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy nagyobb tálba kimérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük kidolgozni a tésztát. Annyi tejet adunk hozzá, amennyit a tészta felvesz, de arra figyelünk, hogy ne legyen se túl híg, se túl kemény. Ketté osztjuk a tésztát.

A tészta egyik felét kinyújtjuk 22×38 cm-es téglalap alakúra, majd egy ugyanekkora tepsit kikenünk vajjal és kilisztezzük. A tésztát belefektetjük, és megszórjuk búzadarával.

Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és ízlés szerint a fahéjat. Jól összekeverjük, majd kinyomkodjuk a levét, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.

A maradék tésztát is kinyújtjuk, és ráborítjuk az almás rétegre. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd megkenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zsuzsa-almas-piteje/