Egy 30×35 cm-es tepsit alufóliával kibélelünk. A megtisztított almát ujjnyi vastagra felszeleteljük, majd egyenletesen elrendezzük a tepsiben. A tojásokból a szokásos módon piskótát készítünk cukorral és liszttel. A piskóta masszájából 4 evőkanállal félreteszünk, a maradékot ráöntjük az almára.
A félretett masszához kakaóport keverünk, majd ezt csurgatjuk a fehér masszába, hogy tarka piskótát kapjunk. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor elkészült, kiborítjuk egy tálcára, lehúzzuk róla az alufóliát, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez 1 dl tejet kikeverünk 3 evőkanál liszttel és a pudingporral, majd felöntjük még 5 dl tejjel, és sűrűre főzzük. Amíg hűl, a margarint kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ízlés szerint adunk hozzá citromlevet. Végül összekeverjük a kihűlt pudinggal és alaposan eldolgozzuk. A krémet a kihűlt sütemény tetejére kenjük.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és egyenletesen a krém tetejére simítjuk. Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen, majd szeleteljük.