Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsuzsa almatortája recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

Almás réteghez

  • 1 kg alma

Krémhez

  • 3 evőkanál finomliszt
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 12,5 dkg magarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kevés citromlé

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
Zsuzsa almatortája

Elkészítése

Egy 30×35 cm-es tepsit alufóliával kibélelünk. A megtisztított almát ujjnyi vastagra felszeleteljük, majd egyenletesen elrendezzük a tepsiben. A tojásokból a szokásos módon piskótát készítünk cukorral és liszttel. A piskóta masszájából 4 evőkanállal félreteszünk, a maradékot ráöntjük az almára.

A félretett masszához kakaóport keverünk, majd ezt csurgatjuk a fehér masszába, hogy tarka piskótát kapjunk. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor elkészült, kiborítjuk egy tálcára, lehúzzuk róla az alufóliát, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez 1 dl tejet kikeverünk 3 evőkanál liszttel és a pudingporral, majd felöntjük még 5 dl tejjel, és sűrűre főzzük. Amíg hűl, a margarint kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ízlés szerint adunk hozzá citromlevet. Végül összekeverjük a kihűlt pudinggal és alaposan eldolgozzuk. A krémet a kihűlt sütemény tetejére kenjük.

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és egyenletesen a krém tetejére simítjuk. Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen, majd szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zsuzsa-almatortaja/