Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Zsuzsa mézes krémese egy régi, klasszikus sütemény. Mézes tésztalapok, vaníliás-citromos krém és baracklekvár rétegezésével készül, a tetején fényes csokoládémázzal. Egy éjszaka pihentetés után lesz igazán puha és krémes.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.08.27.

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítése

Tészta

A porcukrot, a zsírt, a mézet, a tejet, a tojásokat és a szódabikarbónát lassú tűzön felmelegítjük, majd a lisztet hozzáadjuk és összekeverjük. Ezután kézzel is jól kidolgozzuk, és 4 cipót formázunk belőle.

A tepsi hátát (23×41 cm) kizsírozzuk, lisztezzük, majd a lapokat egyenként kinyújtjuk és rajta kisütjük. A nyújtáshoz lisztezzük a tésztát, így könnyebb vele dolgozni.

Krém

A pudingport és a lisztet összekeverjük, majd a tejjel csomómentesre főzzük. Teljesen kihűtjük. Ezután a porcukrot és a margarint habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos alaphoz adjuk. Belekeverjük a reszelt citromhéjat is.

Összeállítás

Az első lapra a krém felét kenjük. Ráhelyezünk egy második lapot, amelyet baracklekvárral megkenünk. Erre jön a harmadik lap, majd a krém másik fele. A tetejét a negyedik lappal fedjük be.

A csokoládémázhoz a tortabevonót az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére simítjuk.

Pihentetés

A süteményt legalább egy éjszakára hűvös helyen pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek. Másnap szeleteljük.

Tipp

Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a krémbe tehetünk egy kevés vaníliaaromát is. A baracklekvár helyett kipróbálható meggylekvárral is, így frissebb, savanykásabb ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is