Elkészítése
Tészta
A porcukrot, a zsírt, a mézet, a tejet, a tojásokat és a szódabikarbónát lassú tűzön felmelegítjük, majd a lisztet hozzáadjuk és összekeverjük. Ezután kézzel is jól kidolgozzuk, és 4 cipót formázunk belőle.
A tepsi hátát (23×41 cm) kizsírozzuk, lisztezzük, majd a lapokat egyenként kinyújtjuk és rajta kisütjük. A nyújtáshoz lisztezzük a tésztát, így könnyebb vele dolgozni.
Krém
A pudingport és a lisztet összekeverjük, majd a tejjel csomómentesre főzzük. Teljesen kihűtjük. Ezután a porcukrot és a margarint habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos alaphoz adjuk. Belekeverjük a reszelt citromhéjat is.
Összeállítás
Az első lapra a krém felét kenjük. Ráhelyezünk egy második lapot, amelyet baracklekvárral megkenünk. Erre jön a harmadik lap, majd a krém másik fele. A tetejét a negyedik lappal fedjük be.
A csokoládémázhoz a tortabevonót az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére simítjuk.
Pihentetés
A süteményt legalább egy éjszakára hűvös helyen pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek. Másnap szeleteljük.
Tipp
Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a krémbe tehetünk egy kevés vaníliaaromát is. A baracklekvár helyett kipróbálható meggylekvárral is, így frissebb, savanykásabb ízt kapunk.
