Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsuzsa mézes krémese recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál tej
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 60 dkg liszt

Krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt

Tetejére

  • 1 csomag tortabevonó
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta

A porcukrot, a zsírt, a mézet, a tejet, a tojásokat és a szódabikarbónát lassú tűzön felmelegítjük, majd a lisztet hozzáadjuk és összekeverjük. Ezután kézzel is jól kidolgozzuk, és 4 cipót formázunk belőle.

A tepsi hátát (23×41 cm) kizsírozzuk, lisztezzük, majd a lapokat egyenként kinyújtjuk és rajta kisütjük. A nyújtáshoz lisztezzük a tésztát, így könnyebb vele dolgozni.

Krém

A pudingport és a lisztet összekeverjük, majd a tejjel csomómentesre főzzük. Teljesen kihűtjük. Ezután a porcukrot és a margarint habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos alaphoz adjuk. Belekeverjük a reszelt citromhéjat is.

Összeállítás

Az első lapra a krém felét kenjük. Ráhelyezünk egy második lapot, amelyet baracklekvárral megkenünk. Erre jön a harmadik lap, majd a krém másik fele. A tetejét a negyedik lappal fedjük be.

A csokoládémázhoz a tortabevonót az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére simítjuk.

Pihentetés

A süteményt legalább egy éjszakára hűvös helyen pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek. Másnap szeleteljük.

Tipp

Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a krémbe tehetünk egy kevés vaníliaaromát is. A baracklekvár helyett kipróbálható meggylekvárral is, így frissebb, savanykásabb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zsuzsa-mezes-kremese/