Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsuzsa szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • tej (hogy a tészta nyújtható legyen, de ne ragacsos)

Krém

  • 7,5 dl tej
  • 20 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy rugalmas, könnyen nyújtható állagot kapjunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből egy 22×33 cm-es téglalapot nyújtunk. A lapokat tepsi hátán, 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. Hagyjuk őket kihűlni.

A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha a krém kihűlt, alaposan beledolgozzuk a cukrot, margarint, kakaóport és vaníliás cukrot, hogy sima, egynemű állagú legyen.

A tésztalapokat megtöltjük a krémmel, úgy, hogy a tetejére is maradjon. A sütemény tetejét tortadarával szórjuk meg. Fogyasztás előtt hagyjuk néhány órát pihenni, hogy a lapok kellően megpuhuljanak. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zsuzsa-szelet/