Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Zsuzsi finom süteménye

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cukrot, a mézet, a margarint, a kakaóport és a tojásokat egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A keveréket gőz fölött melegítjük, amíg az egész massza össze nem áll. Amikor elkészült, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll, és már nem ragad. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd bő lisztezett felületen […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Anyakonyha
Beküldte: 2013.02.19.

Tészta

Krém

Teteje

Elkészítése

A cukrot, a mézet, a margarint, a kakaóport és a tojásokat egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A keveréket gőz fölött melegítjük, amíg az egész massza össze nem áll. Amikor elkészült, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll, és már nem ragad.

A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd bő lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A lapokat margarinnal kikent, lisztezett sütőlemezen vagy sütőpapíron, előmelegített sütőben 160 fokon 10 percig sütjük. Akkor jók, ha már könnyen elválnak a sütőlemezről. A kész lapokat hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingporos tejet, és besűrítjük. A tűzről levéve a forró krémbe keverjük a margarint, amíg teljesen feloldódik. Fontos, hogy a krémet még melegen kenjük a lapokra, mivel hidegen nem kenhető.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd egy kevés olajjal hígítjuk, hogy szép fényes legyen. A csokoládét a sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

A kész süteményt a hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és a krém megszilárduljon. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Anyakonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is