Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsuzsi finom süteménye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 38 dkg cukor
  • 13 dkg méz
  • 10 dkg margarin
  • 0,8 dkg kakaópor
  • 3 db tojás
  • 65 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 1,5 liter tej
  • 38 dkg cukor
  • 5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 30 dkg margarin

Teteje

  • 2 tábla ét tortabevonó
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A cukrot, a mézet, a margarint, a kakaóport és a tojásokat egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A keveréket gőz fölött melegítjük, amíg az egész massza össze nem áll. Amikor elkészült, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll, és már nem ragad.

A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd bő lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A lapokat margarinnal kikent, lisztezett sütőlemezen vagy sütőpapíron, előmelegített sütőben 160 fokon 10 percig sütjük. Akkor jók, ha már könnyen elválnak a sütőlemezről. A kész lapokat hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingporos tejet, és besűrítjük. A tűzről levéve a forró krémbe keverjük a margarint, amíg teljesen feloldódik. Fontos, hogy a krémet még melegen kenjük a lapokra, mivel hidegen nem kenhető.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd egy kevés olajjal hígítjuk, hogy szép fényes legyen. A csokoládét a sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

A kész süteményt a hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és a krém megszilárduljon. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zsuzsi-finom-sutemenye/