Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Meggyes, cseresznyés sütik

Zsuzsi meggyes-mákos pitéje

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A lisztbe belekeverjük az élesztőt, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és egy csipet sót, majd egy könnyű pitetésztát gyúrunk belőle. A tésztát három részre osztjuk és hagyjuk kicsit pihenni. Az első lapot tepsiméretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Erre rákenjük a mákos krémet, amelyet így készítünk el: a ledarált […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztbe belekeverjük az élesztőt, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és egy csipet sót, majd egy könnyű pitetésztát gyúrunk belőle. A tésztát három részre osztjuk és hagyjuk kicsit pihenni.

Az első lapot tepsiméretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Erre rákenjük a mákos krémet, amelyet így készítünk el: a ledarált mákhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját és fél citrom levét, cukrot, majd felöntjük kevés vízzel és felfőzzük úgy, hogy sűrű maradjon.

A mákos krémet rákenjük az első lapra, majd kinyújtjuk a második lapot és a mákos töltelékre tesszük. A második lapra tesszük a meggyet (ha nyers, akkor megszórhatjuk kevés cukorral), majd erre terítjük rá a harmadik lapot.

Villával megszurkáljuk a tetejét, és egy tojással megkenjük. Légkeveréses sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is