A lisztbe belekeverjük az élesztőt, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és egy csipet sót, majd egy könnyű pitetésztát gyúrunk belőle. A tésztát három részre osztjuk és hagyjuk kicsit pihenni.
Az első lapot tepsiméretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Erre rákenjük a mákos krémet, amelyet így készítünk el: a ledarált mákhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját és fél citrom levét, cukrot, majd felöntjük kevés vízzel és felfőzzük úgy, hogy sűrű maradjon.
A mákos krémet rákenjük az első lapra, majd kinyújtjuk a második lapot és a mákos töltelékre tesszük. A második lapra tesszük a meggyet (ha nyers, akkor megszórhatjuk kevés cukorral), majd erre terítjük rá a harmadik lapot.
Villával megszurkáljuk a tetejét, és egy tojással megkenjük. Légkeveréses sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.